Basisopleiding incl. AED & EHBO aan Kinderen

Door administrator op di, 13/09/2011 - 20:29

In de opleidingscursus Eerste Hulp leert u, volgens de richtlijnen van het Oranje Kruis:

- Een slachtoffer benaderen en onderzoeken

- Levensreddend handelen (tevens met AED)

- De meest voorkomende letsels behandelen bij zowel volwassenen als kinderen

Hierbij wordt gebruik gemaakt van verbandmateriaal, iemand die letsels kan uitbeelden en grimeren (een zogenaamd 'lotus'slachtoffer), poppen om het reanimeren mee te oefenen en natuurlijk het eerstehulpboekje. Ook wordt bij de opleiding gebruik gemaakt van een AED-trainingsapparaat.

Het is een heel praktische opleiding, waarbij u minstens de helft van de tijd aan het oefenen bent zodat u niet alleen voor het examen slaagt, maar vooral ook met succes in de praktijk aan de slag kunt. De cursus Verbandleer is opgenomen in de basisopleiding, omdat wij het goed kunnen verbinden van verwondingen heel belangrijk vinden. U leert meer over alle verbandmaterialen en hoe deze kunnen worden gebruikt om steun te geven, wonden te bedekken en druk uit te oefenen.

 

LESAVONDEN BASISOPLEIDING  -  start 26 september 2018

 

Alle 15 lessen op woensdagavond van 20:00 - 22:00

In Sportcomplex Duinwetering, Noordwijk ZH

26 - Sep

03 - Okt

10 - Okt

17 - Okt

31 - Okt

07 - Nov

14 - Nov

21 - Nov

28 - Nov

12 - Dec

19 - Dec

09 - Jan

16 - Jan

23 - Jan

30 - Jan

 

EXAMEN: woensdag 6 of 13 februari 2019

 

Enige thuisstudie is nodig: u ontvangt dus een studieboek en een werkboekje die hierbij behulpzaam kunnen zijn. De opleiding bestaat uit vijftien lesavonden en een examen, welke op officiële wijze zal worden afgenomen door examinatoren van het Oranje Kruis. Er kan eigenlijk geen les gemist worden, omdat er elke lesavond nieuwe onderwerpen aan de orde komen.

 

Slaagt u voor de opleiding, dan heeft u het officiële Diploma Eerste Hulp. Het basisdiploma Eerste Hulp geeft toegang tot aanvullende officiële opleidingen, zoals de module eerste hulp bij sportongevallen en eerste hulp aan kinderen. Het basisdiploma is in principe twee jaar geldig, wilt u deze verlengen dan dient u deel te nemen aan de vervolglessen. Tijdens deze lessen worden kennis en ervaring uitgewisseld, en handelingen geoefend en geperfectioneerd.

 

De kosten van de basisopleiding zijn dit jaar  €175,- inclusief de nieuwste lesboeken, verbandmateriaal en examenkosten. Het totale bedrag moet uiterlijk twee weken vóór de eerste lesavond overgemaakt worden, details hiervan vindt u onder 'veelgestelde vragen' op deze site. Let op: sommige zorgverzekeraars vergoeden de kosten van een eerstehulpopleiding. Vergeet dus niet om te informeren naar uw polisvoorwaarden!

 

Wij zien graag uw aanmelding tegemoet via e-mail, telefoon of door het invullen van het contactformulier op deze site.

 

* De opleiding is ongeschikt voor dames in de laatste weken van hun zwangerschap, of voor mensen met pijnklachten bij bukken of krachtig uitblazen. Neem bij twijfel hierover telefonisch contact op met ons.