Foutmelding

  • Warning: Illegal string offset 'field' in DatabaseCondition->__clone() (regel 1895 van /home/ehbonoor/public_html/includes/database/query.inc).
  • Warning: Illegal string offset 'field' in DatabaseCondition->__clone() (regel 1895 van /home/ehbonoor/public_html/includes/database/query.inc).
Abonneer op RSS - Blog van loesjanson

Blog van loesjanson

Start basiscursus 27 september 2017

Door loesjanson op za, 12/08/2017 - 13:45

Op woensdagavond 27 september zal de nieuwe basiscursus van start gaan in Noordwijk. Navigeer naar Cursussen -> Basisopleiding incl. AED voor meer informatie.

Aanmelden via ehbonoordwijk@gmail.com

Basiscursus op de planning

Door loesjanson op di, 05/07/2016 - 12:31

De nieuwe basiscursus staat weer op de planning voor het lesseizoen 2016-2017.

Onze cursus Eerste Hulp, volgens de richtlijnen van het Nederlandse Oranje Kruis, wordt dit jaar gegeven door docent Erik vd Berg in sportcomplex Duinwetering, Noordwijk-Binnen. De 15 lessen zijn steeds op woensdagavond van 20:00 tot 22:00. Erik heeft als docent het afgelopen seizoen een uitstekend resultaat behaald, alle cursisten van de gezellige groep slaagden namelijk in 1 keer voor het examen Eerste Hulp.

Meer informatie betreft de cursus is te vinden op deze website onder Cursussen -> Basiscursus. Er geldt voor deze cursus een maximum aantal cursisten, als u wilt meedoen horen we dit daarom graag tijdig via e-mail: ehbonoordwijk@gmail.com

 

Feestavond 85-jarig jubileum

Door loesjanson op do, 14/04/2016 - 11:09

Aan alle EHBO'ers, cursisten, leden, docenten en donateurs die zijn aangesloten bij onze vereniging:

Onze vereniging bestaat dit jaar in april 85 jaar en dat willen we natuurlijk graag met jullie vieren!

Dit zal gebeuren op vrijdagavond 15 april. Hierbij nodigen we je van harte uit voor een gezellig avondje op deze datum in De Ossewa (Duinweg 7, Noordwijk). Vanaf 20:00 ben je welkom voor een hapje en een drankje. Waarschuwing: eet thuis niet te veel, want in de loop van de avond staat er een buffet voor je klaar! We hopen op een grote opkomst.

Oranje- en Rode-Kruis gaan niet samenwerken

Door loesjanson op za, 04/07/2015 - 10:24

In februari liep er een onderzoek naar de samenwerkingsmogelijkheden tussen Het Oranje Kruis en het Nederlandse Rode Kruis. Het Oranje Kruis heeft ons geinformeerd over het resultaat, deze willen we hierbij met u delen.

 

Het Oranje Kruis en het Nederlandse Rode Kruis gaan niet gezamenlijk verder.

Na een uitgebreide verkenning van de mogelijkheden, waarbij beide partijen zich tot het uiterste hebben ingespannen om het proces tot een goed einde te brengen, is duidelijk geworden dat samengaan onvoldoende garanties opleverde. Noch voor de onafhankelijke kwaliteitsborging van de eerste hulpdiploma’s en certificaten, noch voor de beoogde substantiële verhoging van het aantal mensen dat effectief hulp kan verlenen. De organisaties blijken in hun kernactiviteiten  te veel van elkaar te verschillen.Bij Het Oranje Kruis staat de (persoons-)certificatie op het gebied van eerstehulpverlening en het bijbehorende onafhankelijke examen van oudsher centraal. Voor Het Nederlandse Rode Kruis is dit onderdeel van een breder takenpakket ten aanzien van algemene hulpverlening. Dit besluit heeft geen gevolgen voor de reeds gemaakte afspraken tussen Het Oranje Kruis en het Nederlandse Rode Kruis over samenwerking op het gebied van de Eerste Hulprichtlijnen van 2016 en over de instroom van ****gecertificeerden in het examen Instructeur Eerste Hulp van Het Oranje Kruis.

Het Oranje Kruis en het Nederlandse Rode Kruis blijven onafhankelijk van elkaar werken aan de missie om zoveel mogelijk mensen kennis en kunde van EHBO bij te brengen.

FAQ1. Waarom gaan het Nederlandse Rode Kruis en Het Oranje Kruis niet samen?

Na een uitgebreide verkenning van de mogelijkheden, waarbij beide partijen zich tot het uiterste hebben ingespannen om het proces tot een goed einde te brengen, is duidelijk geworden dat samengaan onvoldoende garanties opleverde. Noch voor de onafhankelijke kwaliteitsborging van de eerste hulpdiploma’s en certificaten, noch voor de beoogde substantiële verhoging van het aantal mensen dat effectief hulp kan verlenen. De organisaties blijken in hun kernactiviteiten te veel van elkaar te verschillen.

Bij Het Oranje Kruis staat de (persoons-)certificatie op het gebied van eerstehulpverlening en het bijbehorende onafhankelijke examen van oudsher centraal. Voor Het Nederlandse Rode Kruis is dit onderdeel van een breder takenpakket ten aanzien van algemene hulpverlening.2. Wat zijn de verschillen tussen het Nederlandse Rode Kruis en Het Oranje Kruis?

Het Oranje Kruis heeft de focus op certificering op grond van onafhankelijke examinering en het Nederlandse Rode Kruis heeft een breder takenpakket op het gebied van hulpverlening en hanteert een diversiteit aan certificaten.3.Waarom zijn diploma’s van het Nederlandse Rode Kruis en Het Oranje Kruis niet uitwisselbaar?

Het Oranje Kruis hanteert sinds 1 augustus 2006 het uitgangspunt dat alleen diploma’s Eerste Hulp worden uitgegeven aan personen die voor een examenteam van Het Oranje Kruis hebben aangetoond aan de eindtermen te voldoen. Daarmee kwam een einde aan de mogelijkheid om diploma’s van andere organisaties om te zetten. Gezien de vele verzoeken uit binnen- en buitenland was het praktisch niet haalbaar om alle voorgedragen diploma’s te controleren op inhoud en borgingssystematiek. Voor alle duidelijkheid: dit betekent niet dat daarmee een waardeoordeel wordt uitgesproken over de kwaliteit van andere diploma’s, maar juist dat Het Oranje Kruis zich van een oordeel onthoudt.

 

Basiscursus 2015-2016 ingepland

Door loesjanson op wo, 01/07/2015 - 20:48

De basiscursus voor seizoen 2015-2016 staat op de kalender, en zal komend seizoen worden verzorgd door kaderdocent Erik van den Berg. De cursus start op 16 september, meer informatie is te vinden op deze website onder het kopje 'Cursussen - Basisopleiding incl. AED'

EHBO vereniging verhuist naar gloednieuw pand VV Noordwijk

Door loesjanson op ma, 19/01/2015 - 23:17

Beste leden,

Sinds kort is het nieuwe sportcomplex, Sportpark Duinwetering, in het hartje van Noordwijk in gebruik genomen. Achter de schermen zijn onze materiaalmeesters, John en Johan, de penningmeester Robert en ik in nauw overleg met Voetbalvereniging (VV) Noordwijk en de gemeente al enige tijd in gesprek om te kijken of het nieuwe complex beter past voor de activiteiten van de EHBO vereniging.

Dat is de afgelopen week in een stroomversnelling gekomen zodat vanaf heden alle activiteiten van de EHBO vereniging plaatsvinden in de nieuwe sporthal van VV Noordwijk aan de Duinwetering.

Je bent dus vanaf heden van harte welkom op de Duinwetering 105. Daar hebben wij een mooie en modern leslokaal op de eerste etage toegewezen gekregen, inclusief voldoende opslag voor al onze materialen. Onze oude locatie “de Wieken” hebben we ons vele jaren goed thuis gevoeld, maar met het verplaatsen van de Thuiszorg naar ons vaste leslokaal met bijbehorende materialen opslag werd het ineens een stuk lastiger om onze activiteiten op een prettige manier te kunnen blijven doen.

De leden van de vervolglessen B hebben aanstaande woensdag 21 januari de eer om als eerste hun les te volgen op deze nieuwe locatie, gevolgd door de basiscursisten op donderdag.

Het zal in het begin voor iedereen nog wat wennen zijn, ook de kaderdocenten zullen nog wat moeten schakelen hier en daar tijdens de lessen, maar we hebben er als team het volste vertrouwen in dat met deze wijziging onze vereniging een voorwaartse stap zet om ook in de toekomst op professionele wijze bezig zijn met datgene waar we allemaal voor staan: op verantwoorde wijze bieden van eerste hulp aan een medemens in nood.

Ik wens jullie, ook namens het bestuur, een fijne en leerzame tijd toe op de nieuwe locatie.

Met vriendelijke groet,

Frans Zitman

Voorzitter EHBO vereniging Noordwijk

Startdatum basiscursus aangepast

Door loesjanson op za, 18/10/2014 - 20:31

Wegens roosteruitdagingen is de startdatum van de basiscursus EHBO uitgesteld van 30 oktober naar donderdagavond 13 november. De nieuwe lesdata kunt u vinden op deze website onder het kopje cursussen - basiscursus.

 

We kunnen in ieder geval aankondigen dat de cursus sowieso van start kan gaan met het aantal aanmeldingen dat we nu hebben - wilt u nog meedoen, meldt u zich dan snel aan via ehbonoordwijk@gmail.com voordat we vol zitten!

EHBO BBQ

Door loesjanson op ma, 21/04/2014 - 13:31

 Beste cursisten, vrijwilligers en leden,

 
Graag herinneren wij u aan onze EHBO Barbecue aanstaande donderdagavond 24 april, ter ere van de afsluiting van weer een prachtig seizoen vol enthousiaste EHBO'ers!
 
Deze bbq zal plaatsvinden in Noordwijk Binnen bij het clubgebouw van scoutinggroep Norvicus, aan de Hoogeveenseweg achter touringcarbedrijf Beuk naast de N206. We steken het vuur aan tussen 18:00 en 18:30 maar u bent de hele avond natuurlijk gewoon welkom. We denken aanwezig te zijn tot een uur of 21:30
 
Wilt u mee-eten en heeft u zich nog niet opgegeven, dan horen we dit graag van u vóór aanstaande woensdag, ivm de inkopen.
 
Met vriendelijke (zomerse) groet!

Cursisten geslaagd

Door loesjanson op ma, 07/04/2014 - 12:30

Op donderdagavond 3 april zijn alle cursisten van onze basiscursus met vlag en wimpel geslaagd voor hun examen! We feliciteren van harte:

Miranda van der Lugt, Conny Hoogervorst, Berber van der Geest, Marjo van Vliet, Ingeborg Paardekooper, Rob Mertens, Annemiek Donkervoort, Silvia Derksen, Ruben van het Wout, Xandra Gutlich, Sanne van der Niet en Anja Hoogeveen

Het bestuur en jullie collega-EHBO'ers hopen van harte jullie deze zomer terug te zien in ons evenemententeam

Algemene Ledenvergadering

Door loesjanson op do, 03/04/2014 - 21:16

Op donderdagavond 17 april 2014 zijn al onze leden van harte welkom in de Wieken voor de ALV van de EHBO vereniging Noordwijk.

Vanaf 19:30 is de zaal open voor het doorlezen van de jaarverslagen onder het genot van een kopje koffie: om 20:00 zal de ALV openen. De avond duurt tot ongeveer 22:00u

Pagina's